26.01.2024
MENU PRO VÁS PŘIPRAVÍ MISTR JAPONSKÉ KUCHYNĚ- ŠÉFKUCHAŘ SPOL. HITACHI -PAN PETR MATOUŠ
SUBUTA a Buta shogayaki: Dva japonské pokrmy z vepřového masa
Japonská kuchyně je známá svou pestrou škálou pokrmů, z nichž mnohé jsou založeny na vepřovém mase. Mezi dva populární japonské pokrmy z vepřového masa patří SUBUTA a Buta shogayaki.
SUBUTA je pokrm z grilovaného vepřového masa, které je nakrájeno na tenké plátky. Plátky masa se nejprve marinují v sójové omáčce, sake, mirinu a cukru. Poté se grilují na vysoké teplotě, dokud nezezlátnou. SUBUTA se obvykle podává s rýží, salátem a miso polévkou.
Buta shogayaki je pokrm z vepřového masa, které je smažené na pánvi se zázvorovou omáčkou. Zázvorová omáčka se skládá ze sójové omáčky, mirinu, saké, cukru a zázvoru. Vepřové maso se nakrájí na malé kostky a poté se s omáčkou smaží na pánvi. Buta shogayaki se obvykle podává s rýží a naklíčeným mungo.
Oba pokrmy jsou populární v Japonsku a často se podávají v restauracích a domácnostech. Jsou také oblíbenými pokrmy v japonských restauracích v zahraničí.
Podobnosti a rozdíly mezi SUBUTOU a Buta shogayaki
Oba pokrmy mají několik podobností. Oba jsou založeny na vepřovém mase a oba se obvykle podávají s rýží.
Mezi hlavní rozdíly mezi SUBUTOU a Buta shogayaki patří způsob přípravy a chuť. SUBUTA se griluje, zatímco Buta shogayaki se smaží. SUBUTA má jemnější chuť, zatímco Buta shogayaki je pikantnější díky zázvorové omáčce.
Závěr
SUBUTA a Buta shogayaki jsou dva chutné a oblíbené japonské pokrmy z vepřového masa. Oba pokrmy jsou snadno připravitelné a lze je podávat v různých příležitostech.
MENU PRO VÁS PŘIPRAVÍ MISTR JAPONSKÉ KUCHYNĚ- ŠÉFKUCHAŘ SPOL. HITACHI -PAN PETR MATOUŠ
Více informací