Týden s rakouskou kucnyní
20.10.2023
Rakouská kuchyně je známá svou bohatou historií a tradicemi. Je založena na čerstvých surovinách a jednoduchých receptech. Mezi nejznámější rakouské pokrmy patří:
Kaiserschmarrn je oblíbený sladký pokrm, který se podává jako hlavní jídlo nebo dezert. Je vyroben z palačinkového těsta, které se po uvaření roztrhá na kousky a podává se s cukrem, skořicí a vanilkovým krémem.
Alpský knedlík je slaný pokrm, který je oblíbený v rakouských Alpách. Je vyroben z těsta plněného sýrem, špekem a vejcem. Knedlík se po uvaření nakrájí na plátky a podává se s omáčkou nebo zeleninou.
Telecí kýta je tradiční rakouský pokrm, který se podává jako hlavní jídlo. Je vyroben z telecího masa, které se vaří v zeleninovém vývaru. Podává se s knedlíky, brambory a povidlovou omáčkou.
Povidlová omáčka je sladká omáčka, která se podává k masovým pokrmům. Je vyrobena z povidel, červeného vína, cukru a koření.
Špecle jsou těstovinové noky, které se pokládají do vroucí vody a vaří se do měkka. Podává se s různými omáčkami, například s povidlovou, sýrovou nebo zeleninovou.
Rakouská kuchyně je pestrá a nabízí širokou škálu pokrmů, které uspokojí každého strávníka. určitě ji vyzkoušejte.